Bize Ulaşın
Mesajınız
Bize Ulaşın
FSMVÜ | KURAM Mesleki Sınav Merkezi projesinde MYK toplantısı yapıldı
Haberler ve Duyurular
KURAM Mesleki Sınav Merkezi projesinde MYK toplantısı yapıldı

 

Tarihi eserlerin restorasyonunda görev alacak çalışanları sertifikalandırmak amacıyla hayata geçirilecek olan “KURAM Mesleki Sınav Merkezi” Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) toplantısı paydaş kurumlardan temsilcilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda KURAM Mesleki Sınav Merkezi projesindeki son durum tüm detaylarıyla masaya yatırıldı.  

 

AB ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından desteklenen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi'nin Sözleşme Makamı; Operasyon Faydalanıcısı MYK olan KURAM Mesleki Sınav Merkezi projesinde, “Mesleki Yeterlilik Kurumu” (MYK) toplantısı ilgili paydaşların katılımıyla 2 Temmuz’da gerçekleştirildi. Toplantıya faydalanıcı kurum yetkili temsilcisi, Yeryüzü Mühendisleri Derneği (YYM) Genel Başkanı Ömer Faruk Kültür, proje koordinatörü Ali Reyhan Esen, proje asistanı Merve Sena Kaymak, Expert-1 İrem Güzelaydın, Expert-5 Mohammad Eyad Kamacheh, Expert-3 Sinan Bakan, Expert-4 Fatih Özbaş ve MYK Sektör Sorumlusu Aylin Ramanlı katıldı. Online olarak gerçekleştirilen toplantıda katılımcılar, projede kendi sorumluluk alanlarındaki ilerleyişe ilişkin son durumu ve bugüne kadar yapılan çalışmaları ve deneyimlerini paylaştı.

Sınav soruları MYK tarafından incelenecek

Proje Koordinatörü Yüksek Mimar Ali Reyhan Esen, toplantının açılış konuşmasını yaparak restorasyon alanında (Seviye 4) çalışan ustaların eğitim seviyeleri nedeniyle yeterlilik üzerinden hazırlanan sorulara uygun cevaplar vermesinin zor olduğunu, bu konuda acil olarak ilgili alanlarda uygulamalı eğitim verecek müesseselerin açılması gerektiğini söyledi. MYK Sektör Sorumlusu Aylin Ramanlı da halihazırdaki UMS ve UY belgelerinin içeriklerinin zorlayıcı olduğunu ve bu nedenden dolayı söz konusu belgelerin güncellenmesine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Ramanlı ayrıca restorasyon işlerinde belge zorunluluğu olmasına rağmen Restorasyon çalışanlarının sınavlarında başarılı olamadıklarından belgelendirme yapılamadığını; KURAM Mesleki Sınav Merkezi projesi sayesinde sınavların seviyelerine uygun hazırlanmasının daha sağlıklı gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi. Ramanlı soruların tamamının MYK tarafından inceleneceğini, sorularda problem olması halinde MYK tarafından düzeltme önerilerinin sunulacağını söyledi.




Kurumsal
E-Posta
İnsan
Kaynakları
SKS
FSM
Otomasyon
International Relations
FSM SEM
ALUTEAM
KURAM
FSM
TÜMER
Kariyer
Merkezi