Bize Ulaşın
Mesajınız
Bize Ulaşın
FSMVÜ | “KURAM Mesleki Sınav Merkezi” projesinde ilk ilerleme toplantısı yapıldı
Haberler ve Duyurular
“KURAM Mesleki Sınav Merkezi” projesinde ilk ilerleme toplantısı yapıldı

Tarihi Koruma ve Restorasyon alanında hizmet veren bireylere, Avrupa Birliği onaylı mesleki yeterlilik standartlarına uygun donanıma sahip elemanlara sertifika vermek amacıyla hayata geçirilecek “KURAM Mesleki Sınav Merkezi” kurulumu öncesi Yeryüzü Mühendisleri Derneği ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi yetkilileri bir araya geldi.

Tarihi eserlerin restorasyonunda görev alacak bireylere, AB standartlarında, şeffaf ve kalite garantili test ve sertifikasyon sağlamak üzere hayata geçecek olan “KURAM Mesleki Sınav Merkezi” projesini yürüten Yeryüzü Mühendisleri Derneği (YYM) ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) yetkilileri, ilerleme toplantısında konuyla ilgili değerlendirme yaptı. Online olarak gerçekleştirilen toplantıda öncelikle FSMVÜ temsilcisi Onur Şimşek tarafından proje ekibinin tanıtımı gerçekleştirildi. Proje danışmanlarının da ekibe dahil olmasının ardından gerçekleştirilen toplantıda; projede gerçekleştirilen aşamalar ve ilerleyen süreçte yapılması gereken faaliyetler KURAM Mesleki Sınav Merkezi Proje Koordinatörü Yüksek Mimar Ali Reyhan Esen tarafından anlatıldı.

Proje hakkında düzenli toplantılar yapılacak

KURAM projesi çalışmasında şu ana kadar gerçekleştirilen proje aşamaları hakkında bilgi verildi. “Proje ekibinin oluşturulmasıyla birlikte; faaliyet planında zamanlama değişiklikleri, akreditasyon, danışmanlık hizmeti, VOC test yazılım, sosyal medya-PR danışmanlık hizmetlerinin satın alımı gerçekleştirildi. Bütün bunlara ek olarak UMS ve UY revizyonları için expertlerin işe alımı sağlandı, gerekli revizyon dokümanları expertlere ve danışmanlara iletildi. Revizyonu sağlanacak standartlar ve soruların hazırlanacağı mesleklerin alt meslek gruplarına dair bilgiler koordinatör tarafından ekiple paylaşıldı. Proje ekibine yeni dahil olan danışmanların da katılımıyla UMS ve UY revizyon hazırlıklarının tüm detaylarıyla ele alındığı toplantıda, proje ekibinin bu aşamadan sonra yapılması gereken çalışmalar ve süreç bilgisi netleştirildi”




Kurumsal
E-Posta
İnsan
Kaynakları
SKS
FSM
Otomasyon
International Relations
FSM SEM
ALUTEAM
KURAM
FSM
TÜMER
Kariyer
Merkezi